viernes, 28 de octubre de 2011

PHI EN L'ARQUITECTE LE CORBUSIER




Aquest home va ser un trencador, es va queixar de que el sistema mètric havia despersonalitzat els instrument de mesura, i per tant, s’havia perdut l’escala humana. Per recuperar-la va inventar la seua pròpia escala, basada en la proporció àuria. Va ideal l’home modulor, on la secció d’or es trobava en las proporcions del plexe solar fins al cap i el braç. Entre 1942 i 1948 va desenvolupar el modulor, un sistema de mesures per a la edificació basat en la proporció àuria i en les mesures d’un cos humà del prototip saxó (1’82 metres d’estatura). El Sistema modulor reprenia l’ideal clàssic que pretenia relacionar de manera directa les proporcions dels edificis amb les de l’home.


Estàtua del Modulor, realitzada a partir de les mesures ideals suggerides per Le Corbusier. L’home amb la mà alçada mesura 226 cm i la meitat es troba en el melic (113 cm). Ambdues xifres multiplicades o dividides per φ generen una successió de Fibonacci.
















Le Corbusier també va dissenyar l’edifici de les Nacions Unides a nova York, en el qual podem diferenciar tres rectangles auris:



També és autor de La Ville Saboye, en Poissy, a les afores de París, és un altre exemple de l’aplicació de la proporció amb raó φ.









Hi va dissenyar altre edifici, Unitat Habitacional de Marsella. En ella l’arquitecte va dissenyar tots els espais partint de les proporcions del Sistema Modulor.



No hay comentarios:

Publicar un comentario